Restorani Mihajlović – KAFANA I AVLIJA NA BRDU

O nama

Ambijent u etno stilu

Kafana na Brdu nudi tradicionalna srpska jela pripremljena na tradicionalan način: kupus ili pasulj u grnetu, jagnjetinu ili teletinu ispod sača, svežu pogaču, domaći sir i rakiju… Jela sa roštilja, čorbe, variva, salate – takođe su na našem dnevnom meniju.

Našu Kafanu gosti posebno vole zbog prepoznatljivog ambijenta u etno stilu: od posuđa, stolnjaka, stolica, preko dekorativnih zastirki i ukrasa do baštenskog mobilijara, sve je u funkciji vedre i opuštene atmosfere.
Posebna priča su naša velika terasa i letnja bašta: deca će naći svoje mesto i mogućnosti za zabavu, a vi ćete bez bojazni za njihovu bezbednost moći da se opustite na svežem vazduhu, u prijatnom zelenilu i hladovini.

U danima vikenda priređujemo večeri sa muzikom uživo i to je svakako ono po čemu smo posebno prepoznatljivi, posebno među mlađom populacijom iz Paraćina ali i okolnih gradova; zbog toga je često potrebno rezervisati sto i po nekoliko dana unapred.

Uz Kafanu na Brdu našim dragim gostima od sada je na usluzi i Na Brdu Avlija, odmah preko puta Kafane.

Uživanje za sva čula

Ovde možete uživati u hrani, piću i pogledu, dišući punim plućima i uživajući u prirodi!

Od 2020. preko puta Kafane uređen je potpuno novi kompleks pod nazivom Avlija na Brdu, nudeći naše usluge na otvorenom prostoru vidikovca sa kojeg je panorama Paraćina najimpresivnija. Ovde, dakle, možete uživati u hrani, piću i pogledu, dišući punim plućima i uživajući u prirodi!

Karađorđevo Brdo

Karađorđevo brdo je najviši topografski lokalitet u Paraćinu. Ovo brdo je kroz istoriju bilo poznato kao Vezirovo brdo, a izvori ukazuju da je pre nekoliko vekova nosilo i naziv Tursko brdo. Brdo ima nekoliko zanimljivih toponima poput Ćuprijske šume, jezera, vinograda i atraktivnog vidikovca sa kojeg se pruža pogled na celi grad i deo moravske doline.

Na Karađorđevom brdu podignut je spomenik Stevi Pisaru. Legenda kaže da je sa ovog mesta Steva ispalio đule iz topa i njime teško ranio Hafiz pašu, zapovednika turske vojske koja se nakon Ivankovačkog boja sa Karađorđevim ustanicima utaborila na desnoj obali Crnice. Vek kasnije, na kraju Prvog svetog rata, upravo je Karađorđeve šančeve koristila nemačka okupaciona vojska za artiljerijska
dejstva po srpskim jedinicama u nadiranju sa Solunskog fronta. Danas je Karađorđevo brdo dom za više desetina paraćinskih porodica, brojne vikendaše, voćare i vinogradare.

(Wikipedia)

Karađorđevo brdo postaje sve privlačnije za Paraćince, ali i brojne putnike namernike: njegova posebna mikroklima, položaj (pored samog auto puta E75) i, pre svega, nezaboravan pogled koji se odatle pruža na moravsku dolinu, deo su i naše ugostiteljske ponude.

Posetite nas

Uživajte u prelepom pogledu

A pri tom uživajte i u našim specijalitetima